3 saker att veta inför vinterhjulbyte

Publicerat: 2017-10-20 06:25

byta däck bmw förenade bil skåne

Det börjar bli hög tid att byta till vinterdäck igen. Har du koll på allt som gäller inför bytet? Vi listar tre viktiga saker som alla BMW-ägare bör veta om hjulbyte innan vintern.

1. När ska du byta

Senast den 1 december ska bilen köras på vinterdäck. Men redan från den 1 oktober kan du byta till dubbdäck om temperaturen börjar sjunka till vinterväglag. Vi rekommenderar att du skiftar dina BMW vinterhjul när yttertemperaturen understiger 7° C.

2. Fördelarna med BMW originaldäck

Kör du en BMW finns det flera goda anledningar till att hålla sig till BMWs egna originaldäck. Huvudsakligen handlar det om att däcken är utvecklade speciellt för BMW-bilars köregenskaper, vilket förbättrar bromssträcka och trygghet på vägen.

Passa på att boka nya däck – just nu 15% på utvalda vinterhjul.

Anpassade efter fordon

Originaldäck är individuellt utvecklade och anpassade efter varje bilmodells unika form, chassi och assistanssystem.

Grundligt testade

Samtliga BMW originaldäck genomgår omfattande testsimulering för att säkerställa kvalitet och funktion.

Run Flat-teknologi

I originaldäcken finns självbärande väggar som kan hålla däcket funktionsdugligt efter punktering. Med Run Flat-teknologi i däcken kan du köra upp till 80 km med ett helt lufttomt däck och ta dig till närmsta verkstad.

Försäkrade 36 månader

Alla BMW originaldäck och kompletta hjul omfattas av däckförsäkring under 36 månader.

3. Spara plats i garaget med däckhotell

Ett av de stora problemen med hjulbyte inför vinter och sommar är förvaringen av hjulen under tiden de inte används. I synnerhet för bilägare som har begränsat med förvaringsutrymme.

På Förenade Bils serviceanläggningar kan vi erbjuda däckhotell i samband med hjulbytet och förvara era sommarhjul hela vintern tills det är dags för byte igen.

Boka däckservice

På Förenade Bil service är vi experter på BMW och ger din bil däckservice som är anpassad efter din bilmodell. Dessutom mäter vi mönsterdjup och kontrollerar bromsfunktion. Boka ditt byte till vinterhjul här.