Ta hand om din BMW i fyra steg

Publicerat: 2017-11-17 15:34

Ta hand om din BMW. Så tar du hand om bilen på bästa sätt.

Bilen ska inte behöva vara din hobby med daglig polering för att den ska hålla sig fin och körbar genom åren. Däremot behöver den enkla saker som regelbunden tvätt och service för att inte slitas ut allt för fort. Vi listar några enkla tips på saker du kan göra för att ta hand om din BMW på rätt sätt.

Varför är det så viktigt att sköta om bilen?

Genom att rengöra bilen både ut- och invändigt håller du inte bilen bara fräsch och fin, utan får även möjlighet att upptäcka små brister som kan åtgärdas innan de skapar större problem.

Inte bara estetiskt

Smutsbeläggningar på lacken kan innehålla frätande ämnen som salt och kalk. Om de inte tvättas av i tid kan de ge bestående fläckar. Sitter de i tillräckligt länge kan de i värsta fall äta sig igenom lacklagret och exponera metallen under som kan börja rosta.

Höja försäljningsvärdet

Är du intresserad av att sälja bilen efter några års användning påverkas försäljningspriset av hur väl du har tagit hand om den. Ju bättre skick bilen är i, desto bättre pris får du.

Privatleasing

För att undvika kostnader för värdeminskning eller reparationer när du lämnar tillbaka din privatleasade bil efter tre år behöver du upprätthålla bilens skick enligt avtalets minimumstandard. Läs skötselguiden som du får när du hämtar ut bilen för att veta exakt vad som gäller.

1. Undvik automattvättar

Automatiska biltvättar med roterande borstar är bekväma att använda och gör bilen ren från smuts utan att du behöver göra mer än att trycka på en knapp. Dessvärre kan de även göra omfattande repor på lacken med grus och smutsavlagringar som sitter kvar i borstarna. Därför rekommenderas inte automatiska tvättar om du vill hålla lacken hel och fin.

För bästa resultat bör du istället kavla upp ärmarna och tvätta bilen själv. Antingen på biltvättcenter eller hemma på garageuppfarten.

2. Tvätta bilen smart

Tvättar du bilen själv med hink och svamp kan du med fördel lägga ett raster i botten på hinken så att du inte får med dig sand och grus på svampen. Använd inte diskmedel till rengöring eftersom det kan göra lacken matt. Välj istället ett bilschampo som rekommenderas till din bil.

Är du osäker vilket bilschampo du behöver kan du besöka våra servicebutiker på Förenade Bil och få med dig rätt produkter hem.

3. Rekonditionering

Småfläckar och mindre rispor tillhör normalt slitage och kan oftast åtgärdas genom bilrekonditionering. När du låter genomföra en fullständig rekonditionering rengörs bilens textil och paneler grundligt så att bilen både ser ut och doftar som ny igen. Rekonditionering kan vara värt att göra årligen för att bibehålla värdet.

4. Utför service enligt tillverkarens intervall

För att bilen ska hållas funktionsduglig och trygg att framföra på vägarna är det viktigt att du servar bilen enligt tillverkarens rekommendationer, eller när serviceindikatorn tänds i bilen. Vid bilservicen får du även chans att åtgärda småfel och rispor innan de växer sig större och kostsamma.

Välkommen till Förenade Bil service

På Förenade Bils toppmoderna serviceanläggningar finns kompetensen och utrustningen för att kunna täcka din BMW:s alla behov. Vi erbjuder allt från grundlig bilservice anpassad efter din bilmodell, till hjulbyte och reparation med BMW originaldelar. Boka din tid för bilservice här. Välkommen!